Hematoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Lökosit bozuklugu

Merhaba hocam, 30 yasindayim mayis 2019 da bel fitigi nedeniyle hastaneye gittigimde wbc degerimin dusuk oldugu tespit edildi, hematolojiye yonlendirildim once 2 ay sonra 3 ay olarak kontrollerime gittim wbc degerlerim; (laboratuar referans deger alt siniri *** *** **: 4.37, *** *** **: 4.16 bu tarihte eklem agrilarim da oldugundan Rf, Ana bakildi normal sonuclar cikti, Hiv, hepatit gibi taramalar da yapildi negatif cikti. *** *** **: 4.33, *** *** **: 3.82, *** *** **: 5.05 sonrasinda ocak ayi basinda ektopik gebelik gecirdim ve hastanede yatmam gerekti bu sureste wbc normal sinirlarda seyretti gebelik iki doz 80 mg metotreksatta sonlandirildi, gebelik kaybolduktan sonra *** *** **: 4.13, *** *** **: 4.84, *** *** **: 4.07 olarak devam ett...

17 Haziran 2020 10:14
Prof. Dr. Yener Koç Doktora Sor

Prof. Dr. Yener Koç tarafından cevaplandı.

PLT (TROMBOSİT)

Merhaba, Ben 15 haftalık hamileyim. Hemogram sonuçlarıma bakıldığında plt(trombosit) değerim düşük çıkıyor. Geçen ay ki sonucum 92 bu ay ki sonucum 76. Bu durum bebeğimi ve beni ne yönde etkiler. Bu değerin yükselmesi için nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.

17 Nisan 2017 12:10
Prof. Dr. Osman İlhan Doktora Sor

Prof. Dr. Osman İlhan tarafından cevaplandı.

Nötrofil sayısı

Hocam daha önceki sorularıma cevapladığınız için teşekkür ederim.en son kan tahlilinde nötrofil sayısı 3 ve WBC sayısı 5.1 çıktı.sizce bu değişim anlamlımı.

17 Kasım 2015 09:41
Prof. Dr. Yener Koç Doktora Sor

Prof. Dr. Yener Koç tarafından cevaplandı.

Wbc Ani yükseliş ve düşüşü

Kıymetli Yener Hocam, anneannem 82 yaşında olup 1 Ay önce checkup amaclı yapılan kan sayımında wbc değeri 18 cıktı. Çarşamba günü tekrar kontrole gittiğinde ise 2.78 wbc değeri görüldü. Durumumuz için Kafanızda olusan senaryo nedir. Hocam artık anneanem doktorlarada gitmek istemiyor,rahat bırakın beni diyor. tek care size buradan sormak geldi aklıma. moral olarak kötü bir durumda, ciddi birsey varmıs gibi hisseediyor, bizde tanı konmadan hareket edemiyoruz, cünkü hastaneye gitmeyi reddediyor. Hocam durum sizce nedir? nasıl sağlıklı bir yol izlemeliyiz. biraz anneanemin sakinlesmesini beklemek istiyoruz, hastane hastalık modundan cıkmasını. ancak gec kalmaktan da korkuyoruz. elimiz kolumuz bağlı..

17 Ekim 2015 08:45
Prof. Dr. Yener Koç Doktora Sor

Prof. Dr. Yener Koç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube