Hematoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Merhabalar hocam

Selamun aleykum hocam uzman ve basarili bir doktor olarak size birsey sormak istiyorum annemin 1 seneye yakin sure icersinde surekli karni agriyor bagirsaklari gurulduyor bisey yeyip icemiyor migesi bulaniyor ama diskida kanama veya kabizlik yok ishal var uc bes doktor gezdik en son bir doktorumuz apandis oldugunu soyledi ve ameliyat oldu aradan 2 3 ay gecti ama hala karin agrisi devam ediyordu tekrar bi hastahaneye gittik sancidan dolayi ve kolonoskopi yapildi kalin bagirsakta biraz genisleme oldugunu soledi ve kolon hastaligi veya damar hastaligi olabilir dusuncesiyle parca alinip biyoskopiye gonderildi sonuclari bekliyoruz 10 gun 15 gun icinde sonuclanirmis hocam sizin dusuncelerini fikirlerinizi almak icin yazmak istedim bi cevap verirs...

1 Mayıs 2020 06:06
Doç. Dr. Serdar Şıvgın Doktora Sor

Doç. Dr. Serdar Şıvgın tarafından cevaplandı.

B-Akut lösemi

İyi günler hocam size bazı sonuçlar atsak yardımcı olurmusunuz yorumlayabilir misiniz hocam?sonuçları telefonla nasıl iletebiliriz size?

3 Kasım 2017 01:22
Doç. Dr. Gökhan Pektaş Doktora Sor

Doç. Dr. Gökhan Pektaş tarafından cevaplandı.

Kemoterapi ve tedavi hakk.

Merhabalar, arkadaşım kemoterapi görüyor. Tetkik sonucunda 1) anterior mediastende hipermetabolik LAM pakesi/kitle lezyonu 2) sağ akciğer altı lobda kitle lezyonu ve her iki akciğerde çok sayıda hipermetabolik nodüller 3) mide büyük kurvaturda hipermetabolik duvar kalınlaşması 4) pankreas başı komşuluğunda hipermetabolik kitle lezyonu(pankreas ca? lam pakesi?) ve abdominal konglomere hipermetabolik lenf nodları. 5) abdominal sol sürreal bezde hipermetabolik kitle lezyonu 6) sol alt kadranda barsak serozal yüzeyde hipermetabolik odak. yazıyor. Sizde durumu ve tedavisi nedir? Teşekkürler.

13 Şubat 2017 19:47
Doç. Dr. Gökhan Pektaş Doktora Sor

Doç. Dr. Gökhan Pektaş tarafından cevaplandı.

karaçiğer kanseri

selam hocam babam karaciğer kanserine yakanmış 1 aydır teşhis konuldu BT İNCELEMESİNDE karaciğerde segment 8 de 8 mm capında ve 1 de 11mmçapında hipodenslezyonlar mevcuttur (metastaz) sol lobudolduran en geniş aksiyonboyutları 104x58 mm olarak olçülen düzensiz konturlu periferik dinamik serilerde periferik kontrastlanmanın izlendiği kontrastlanmanın giderekperiferik olarakarttığı heterojen kitle lezyonu izlenmiştir. vb hocam belki net yazamadım kusuruma bakmayın yaşından dolayı tedavi önermedi.doktor.77 yaşında . babam evde karnında şişkinlik var yemek yiyemiyor bu konuda bana yardımcı olur musunuz .evde nasıl bir tedavi uygulayabilirim.karın şişkinliği için ne yapabilirim

7 Ocak 2016 12:12
Prof. Dr. Ali Uğur Ural Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Uğur Ural tarafından cevaplandı.

akciğer kanseri

Hocam öncelikle merhabalar. Dedem 72 yaşında. 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi kondu . Kemoterapi aldı beyinden ışı aldı hepsini başarıyla atlattı kemoterapi biteli 2 ay oluyor.doktorlar hiç bir şeyin kalmadığını söyledi ancak dedem yataktan çıkmaz oldu yemekten kesildi çoğu şeyin midesini bulandırdığını yiyemediğini söylüyor. tekrar doktoruna götürdük her şey temiz diyerek enşur mama vererek gönderdi. bu sürekli uyuma bazen zihin bulanıklığı kalktığında yürüyememe ve yemek yememesi neden oluyor.

7 Ağustos 2015 15:32
Prof. Dr. Osman İlhan Doktora Sor

Prof. Dr. Osman İlhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube