Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 7 soru cevaplandı.

Seker dusmesi

Merhaba Hayri Bey.Tatli birşey yedikten bir süre sonra gerginlik,ellerde ve ayaklarda terleme, vücut olarak cok terleme,hararet halsizlik gibi durumlar yasiyorum.Ayrica aniden kalkinca bas donmesi ve goz kararmasi da var.Doktora henuz gidemedim ancak bir kac ay once gizli sekerimin oldugunu soylemisti.32 yasindayim.Herhangi birsey icin ilac kullanmiyorum.Ne yapmaliyim?Tesekkur ederim.

5 Ocak 2021 00:40
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Hayri Karaarslan tarafından cevaplandı.

Kansızlık mı

Doktor bey merhaba, anneme (46) genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. Sonucen RBC 3.97 - HGB 10.7 - HCT 33.0 çıktı. Bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. İnternetten bu değerlerin kansızlık belirtisi olduğunu görüp telaş ettim doğrusu. Bu arada bu tahlili yaptırırken annemin aylık rahatsızlığı vardı. Bundan dolayı düşmüş olabilir mi acaba? Görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar

5 Ağustos 2020 14:55
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Hayri Karaarslan tarafından cevaplandı.

Yediklerim ağzıma geri geliyor

Merhaba hocam Bir yıldan fazladır şöyle bir sorunum var: Yemekten sonra veya yemekle birlikte su veya çay gibi bir sıvıyı biraz fazla tükettiğimde yediklerim ağzıma geri geliyor. Az yiyince böyle bir sorun yaşamıyorum. Herhangi bir rahatsızlık vermiyor aslında ama eskiden yoktu öyle bir şey. Şimdiden teşekkürler

10 Mayıs 2020 04:11
Prof. Dr. Zülfikar Polat Doktora Sor

Prof. Dr. Zülfikar Polat tarafından cevaplandı.

Mide Delinmesi Sonrası Magnezyum Almak

Hayırlı günler Doktor bey;bir sorum olacaktı da.Babam 6 ay önce mide delinmesinden ameliyat oldu.Ameliyat esnasında babamda var olan onikiparmak ülseri de temizlendi.Ameliyat sonrası en son çekilen endoskopi raporunda midesinde PANGASTRİT olduğu yazıyor,doktoruyla da görüştü,bunun dışında bir rahatsızlığı yok.Size sormak istediğim; babam her gün Magnezyum hapı kullanıyor en fazla günlük 365 mg. Bunu devamlı kullanmasının Mide delinmesi ameliyatı olan ve PANGASTRİT rahatsızlığı bulunan bir kişiye bir zararı olur mu? Teşekkürler.

23 Temmuz 2016 00:57
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Hayri Karaarslan tarafından cevaplandı.

beslenme hakkında

merhaba.hayvansal protein içeren bazı besinleri çiğneyerek yemek yerine blender dan geçirip süspansiyon hale geldikten sonra tükettiğimizi düşünürsek, bu durumda mide asidi ağızda çiğneme olmadığı için salgılanmaz değil mi? ayrıca bu şekilde tükettiğimizde proteinlerin bağırsakta daha az emilmesi gibi bir durum olur mu? teşekkür ederim.

9 Temmuz 2016 01:22
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Hayri Karaarslan tarafından cevaplandı.

Maden Suyu

Hayırlı günler Doktor bey; bir sorum olacaktı da.Yaşım 24 ve bende sürekli magnezyum eksikliği var da.Bunun için her gün düzenli 4-5 tane maden suyu içsem bir zararı olur mu? Bir doktor bana hergün içmen maden suyunun içindeki tuzdan dolayı seni tansiyon hastası yapabilir dedi.Her gün 4-5 tane ve güne bölünmüş sade maden suyu içmemin bir zararı olur mu acaba? Teşekkürler.

2 Nisan 2016 15:33
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Hayri Karaarslan tarafından cevaplandı.

22 aylik oglum cignemeyi bilmiyor.

Serkan bey merhaba. 22 aylik oglum kati gidalari cignemeyi bilmiyor. Eline doktorlarin tavsiyesi uzerine salatalik,havuc,ekmek vb gidalar veriyorum hepsini parcalayip oynuyor. Yemeklerini kati verdigim zamanlarda kusma gereksinimi duyuyor. Mecburen pure kivaminda veriyorum. Oneri be bilgilerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim. Iyi calismalar.

16 Temmuz 2014 09:24
Dr. Öğr. Üyesi Serkan Uysal Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Uysal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube