Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 84 soru cevaplandı.

Ben rengi açılması

Hocam merhaba benim parmagımın üstünde bir ben vardı yeni çıkan ufak sınırı düzgün bu benin rengi açılmaya basladı hatta neredeyse yok gibi iz gibi kaldı sadece bu durum normalmidir hocam bu arada 24 yasında kadınım hıcam

5 Ekim 2021 21:48
Uzm. Dr. Mediha Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mediha Yılmaz tarafından cevaplandı.

Vücut çatlağı

İyi günler. Vücudumda çatlaklar var. Acaba çatlaklara bakıyor musunuz? İyileşir mi? Hangi tedavi yöntemini uygun görüyorsunuz ?

15 Ağustos 2021 15:53
Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Uğur İnan tarafından cevaplandı.

Cilt çatlağı

Hocam merhaba yaşım 17 geçtiğimiz birkaç ayda penisimde büyük ölçüde uzama ve kalınlaşma oldu. Bundan memnunum ancak özellikle ereksiyon halindeyken penis cildinin üzerinde çatlatlar oluştu , bu görüntüyü ortadan kaldırmak için herhangi bir şey yapılabilir mi ?

25 Temmuz 2021 00:16

kırmızı-mor çatlaklar

19 yaşındayım. Üniversite sınavına hazırlandığım için hem mental hem de fiziksel olarak iyi hissetmiyorum. Baş ağrılarımdan ötürü Dideral isimli ilacı günde yarım yarım içerek kullanmıştım. Doktorum kilo yapabileceğini söylemişti. Bilmiyorum o yüzden mi yoksa hem hareketsizlikten hem de beslenmemden ötürü mü ama 2-3 ay içinde 48 kilodan 54 kiloya ulaştım. Daha önce hiç bir anda bu kadar kilo almamıştım. Genelde sabit kalıyordum. Bu süreç içerisinde bacaklarımda çok fazla boydan boya mor-kırmızı renkli çatlaklar oluştu. Bunların yok olması için ne yapabilirim? İnternetteki yorumlar çok umutsuz olduğu için buraya danışmak istedim.

19 Haziran 2021 19:39
Uzm. Dr. Alev Çelik Doktora Sor

Uzm. Dr. Alev Çelik tarafından cevaplandı.

Çatlak tedavisi

Hocam merhaba ben 21 yaşındayım 3 yıl önce bir ayda 11 kilo vermemden dolayı vücudumun göbek kol bacak göğüs gibi yerlerinde çatlaklar oluştu nasıl kesin çözüm tedavi ettirebilirim yardımcı olursanız sevinirim

9 Mayıs 2021 11:05
Uzm. Dr. Emin Gündüz Doktora Sor

Uzm. Dr. Emin Gündüz tarafından cevaplandı.

Penis derisi çatlağı

Hocam merhabalar. Penis boyum erekte olunca eskiye göre daha fazla uzuyor. Ve sünnet derisi aşırı gerildiği için çatlaklar oluşmaya başladı. Penis inik haldeyken çatlaklar belli oluyor . Ve çatlak görünümü genişlemiş durumda çok az. Çatlaklarda herhangi bir kanama, iltihap vs. yok. Fazla gerilme nedeniyle oluyor. Pandemi nedeniyle hastaneye gidemiyorum. Acaba hangi kremi kullanmalıyım penisteki çatlaklar için. Şimdilik Madecassol sürüyorum . Herhangi bir yan etkisi olmadı. Cevaplarsanız çok sevinirim. Iyi çalışmalar.

4 Mayıs 2021 16:16
Uzm. Dr. Hatice Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Hatice Erdem tarafından cevaplandı.

Glans penis çatlakları ve hassasiyet

Sayın doktorum merhabalar ben 43 yaşındayım penis glansın orta kısmında küçük bir alanda hassasiyet var ışıkta o bölge nedenini bilmediğim bir şekilde parlıyor diğer kısımlar mat .Glans ön yüzünde genel çatlaklar mevcut, görüntü haricinde bir sıkıntı yok ancak özellikle sürtünmede tarif ettiğim kısımda hassasiyet rahatsız ediyor, iki ay önce on gün kadar nemlendirici pomad kullandım hem çatlaklar için hemde hassasiyet için ancak faydasını göremedim.Ne önerirsiniz? İlginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

27 Nisan 2021 20:46
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Çatlak tedavisi

Merhabalar Emine Hanım. Benim oral akne tedavim biteli üc ay oldu. Cildimle catlaklar olustu ve bunun icin tedaviye baslamak istiyorum. Cildi soyan bir lazer tedavisi icin bir yıl beklemem gerekiyormus. Sp dynamis lazerde cilt soyan bir tedavi midir? Değilse bu tedaviye baslayabilir miyim?

6 Nisan 2021 01:07

Çatlak tedavisi

Merhaba doktor bey, benim 3 ay önce oral akne tedavim bitti. Lazerle çatlak tedavisi olmak istiyorum (fotona sp dynamis lazer). 6 ay beklemem gerekir mi 3 ay yeterli mi sizce?

16 Mart 2021 18:26
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Çatlak tedavisi

Merhaba, aralık sonunda oral akne tedavim bitti. Çatlak tedavisi olmak istiyorum. Fraksiyonel lazerle catlak tedavisi icin 6 ay gecmesine gerek yok istersen üc ayı tamamladıktan sonra baslayabiliriz dedi. Prospektüs de 6 ay yazıyor ama gittigi konferanslarda artık doktorlar çatlak tedavisi icin 6 ay beklemiyormus. Ne diyorsunuz dogru mudur bu ?

6 Mart 2021 23:09
Uzm. Dr. Ayfer Aydın Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayfer Aydın tarafından cevaplandı.

Çatlak tedavisi

Merhaba, şuan 21 yaşımdayım kilo alıp vermeden kaynaklı sedef- parlak renkli çatlaklarım bar bacaklarım, kalçam ve göğüslerimde. Beyaz renkli çatlarlar eski çatlak olduğu için geçemsi çok zormuş fakat bir ilaç ya da ürün kullanarak geçirmem mümkün olur mu?

16 Şubat 2021 02:55
Uzm. Dr. Özlem Özbilir Doktora Sor

Uzm. Dr. Özlem Özbilir tarafından cevaplandı.

Çatlaklarım aşırı hızlı artıyor

Doktor bey son zamanlarda vücudumda çatlaklar aşırı arttı. İki katına çıktı diyebilirim. Ergenlik zamanında oluşan çatlaklar vardı fakat şu an sadece kalçamda değil diz kapaklarım ve kalçam arasında bile çatlama oluyor. O kadar çok çatlıyorki hissediyorum artık. Ve kilo değişimim olmadı. Belime yakın yerlerdede oluşmaya başladı asla kilo değişimim olmamasına rağmen. Bunun sebebi sadece cilt kuruluğu mudur yoksa başka sebepleride var mıdır hocam? Şimdiden teşekkürler. (20 yaşındayım )ve belki bağlantısı vardır diye belirtmek istiyorum son zamanlarda özel bölgemde kıllanmalar arttıı. Vücudumda gördüğüm bir diğer değişiklik bu.

13 Şubat 2021 17:36
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Çatlak Tedavisi

Hocam öncelikle sağlıklı günler. 20 yaşındayım ve iç bacak bölgemde çatlaklar var hatta baya derin yırtık gibi ve beş senedir varlar renkleri mor gibi bu çatlaklarımın tedavi ile gitmesi mümkün mü

13 Ocak 2021 13:33
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Dil catlagi

Merhaba benim dilimde farkettigim kadarıyla 3 yıldır çatlaklar olusuyo dilin yan taraflarında bıçak kesikleri gibi öncesinde beyaz çizgiler olusuyo sonra o bölgede çatlaklar meydana geliyo daha once hem cildiyeye gittim hem kbb doktoruna ama dış eti ve mide sorununuz varsa ondan olabilir dedi ama öyle bi sıkıntımda yok bana göre ve sürekli catliyo aynaya baktıkça daha da stresim artıyo sadece dil çatlaması kanser sebebi olabilirmi ve çatlakların ilerlememesi icin ne yapabilirim simdi den teşekkürler iyi çalışmalar

8 Ocak 2021 11:46
Uzm. Dr. Ayfer Aydın Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayfer Aydın tarafından cevaplandı.

Sivilce izleri

Hocam merhabalar 19 yaşındayim yüzümde nerdeyse akne olmayan yer yok hepsi kırmızı lekeler herturlu tedaviyi kullandım ama sonuç alamadım ne önerirsiniz teşekkürler

31 Ekim 2020 11:46
Uzm. Dr. Ayfer Aydın Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayfer Aydın tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube