Doktorsitesi.com

Yumurta Çatlatma gebelik

SK

Sev*** K***

18 Ekim 2020
İyi günler hocam klomen kullanım sonucunda adetimin 14.gününde yumurta boyutlarım 16,15 ve üç ufak yumurta oldugu söylendi ve Çatlatma iğnem aynı gün vuruldu. Bu yumurta boyutlarıyla sağlıklı hamile kalabilme ihtimalim nedir? Biraz arastırınca çoğu kişinin yumurtası 20 mm ve üzerinde hamile kalmışlar bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar dilerim.
3 cevap
2277 görüntülenme

Cevaplar (3)

Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Boyutlar görelidir, ölçene göre değişir. Bu tip soruları ölçümleri yapan hekime danışmalısınız. Önemli olan hangi boyutta iğne vurulacağı değil, bu tedavinin gerçekten gerekip gerekmediğidir. Klomen adetleri gecikerek olanlarda yumurtlamayı düzenler ama zaten her ay adet olunuyorsa, olumsuz etkisi bile olabilir. Daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, www.drkutaybiberoglu.com, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere (İnfertilite nedir. Tedavisi) ulaşabilirsiniz.
18 Ekim 2020
SK
Öncelikle tüm cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Sorum şu yumurtlama iğnesi yapıldıktan sonra 36 saat sonra ve dha sonra gün aşırı ilişki önerildi ama mantık olarak düşününce bir yumurta 24 saat yaşayabiliyor 36 saat sonra atılırsa o atılan 24 saat sonra yok olacaksa diğer günler yapılan gün aşırı ilişkiyi anlamadım hocm bilgilendirirseniz sevinirim bir de iğneden sonra yumurtalar yine büyüme gösterir mi yoksa kaç mm se o şekilde mi atılır
21 Ekim 2020
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Haklısınız..Ola ki iğne yumurtlamayı başlatmaz ve daha sonra yumurtlama kendiliğinden oluverirse diye... Hekimin kendisi bile yaptığının yararından emin değil gibi görünüyor.
21 Ekim 2020
SK
iyi günler hocam sorum şu şekilde çatlatma iğnesi sonrası iğneden kaynaklı gebelk hormonu artış gösterdiği için test koyu pozitiflik gösteriyor gösteriyor iğneden sonraki 11.gün gebelik testi yaptgıımzda iğnede vuruldugumuz için eger gebelik varsa çok mu koyu olmalı yani o hormonun üzerine mi eklenir yoksa iğnedeki hormon sıfırlanıp mı artar ya da silik olsa da var mı demektir
23 Ekim 2020
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Hangi testten, hangi koyuluktan bahsediyorsunuz? On bir gün sonra gebelik varsa ancak kan beta hCG testi ile anlaşılabilir. Bundan sonraki sorularınızı tedaviyi veren doktorunuza danışınız çünkü farklı dillerde konuşuyoruz.
23 Ekim 2020