Doktorsitesi.com

Pre-cum gebelik

CK

Cey*** K***

25 Kasım 2020
Hocam merhaba biliyorum çok sık alıyorsunuz bu soruları ama diğer doktorların kesin bir şekilde ihtimal var demeleri beni çok şaşırtıyor. Sürtünmeyle bakire biri kesin hamile kalamaz değil mi? Bir doktor zevk suyu diye bir şeyin olmadığı idrar dışında erkekten gelen her sıvının sperm içerdiğini yazmış bu durumda sürtünürken penisten gelen ön sıvı vajinaya akarsa hamile kalma ihtimali hiç yoktur diyebilir miyiz bu yumurtlama döneminde bile olsa?
3 cevap
1073 görüntülenme

Cevaplar (3)

Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
KALAMAZ YOKTUR BİLE OLSA Yazılanlar safsata ve hurafedir. Vajina içine penis girip vajinal cinsel ilişki sürecinde ön sıvı (sizler zevk suyu diyorsunuz) ya da ejakülat tümüyle boşalmadıkça dışarıdaki sperm dakikalar içinde ölür ve zaten kendiliğinden de içeri girme yetisi yoktur. Hadi birisi zorla bulaşığını parmakla içeri soktu diyelim. Bunu bile vajina asiditesi öldürür ve yine gebelik olmaz. İnsanları korkutmanın birkaç nedeni vardır. 1. Cehalet 2. Hurafe ve safsata 3. Ya yalan söylemiş, aslında ilişkiye girmiş ama sürtünme demiş olasılığına karşı sorumluluk almamak (ne olur ne olmaz zihniyeti) 4. TİCARİ.. Gelsin test yapayım, muayene edeyim, hatta ultrason yapılsın, dostlar alışverişte görsün. vb., vb.. Daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, www.drkutaybiberoglu.com, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere (bekaret, gebelikten korunma) ulaşabilirsiniz.
25 Kasım 2020
CK
Teşekkür ederim hocam bugün adetimin 45. Günü normalde de adet düzensizliğim var 19 yaşındayım bunun için doktora da gitmiştim ama bir sorun olmadığını söylemişti 35,38,40.günde adet oluyorum normalde ama bu ilişkinin üstüne gecikince ve doktorların ihtimal vermesiyle çok gerilmiştim yani bu ay bi hayli stres yapmıştım böyle bir ihtimal lesin olarak yoksa tarlusal kullanmama gerek var mı ne önerirsiniz?
28 Kasım 2020
CK
Hocam tekrardan merhaba.rahatsız ettiğim için kusura bakmayın ben hala regl olamadım yaklaşık iki ay olacak. Son iki üç gündür beyaz bir akıntım var ama herhangi bir adet belirtim yok.Virüsten dolayı şuan hastaneye gidemiyorum çok isterdim Ankara’ya yakın bir yerde yaşayıp yanınıza gelmeyi fakat imkanım yok. Regl olmamam beni biraz endişendiriyor. Yapmam gereken herhangi bir şey var mı,çatıdan düşen kiremitin beni öldürmesinden de korkuyorum :( ,kanamayı beklemeye devam mı edeyim. Ortalık biraz durulduğu zaman hastaneye ayrıca adet düzensizliğim için tekrardan gideceğim fakat şu durumda herhangi bir riskten söz edebilir miyiz.lütfen cevap verin. Sağlıcakla kalın
8 Aralık 2020
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Tarlusal 6 gün sabah akşam birer tablet yutup (günde 2x1) adeti bekleyin.
8 Aralık 2020