Doktorsitesi.com

Kadın Doğum

AA

Ayş*** A***

20 Mayıs 2020
Doktor bey merhaba benim rahim ağzında yara olduğu söylendi doktorum parça alıp patolojiye gönderdi temiz sonucu geldi 1 yıl oldu. Fakat bende sürekli geçmeyen bir Enfeksiyon var kalıntı ve beyaz akıntı. Semear kültür verdim yakım zamanda kötü bişey olmadığı söylendi. Ağızdan da fitil olarakta krem olarakta bir sürü ilaç kullandım ama geçmiyor şimdi gebelik düşünüyorum yara yakılırsa rahim duvarına zarar verebileceğinden korkuyorum. Acaba bu şikayetlerimle hamile kalmamda bir sorun olur mu?
4 cevap
918 görüntülenme

Cevaplar (4)

Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Akıntısız kadın olmaz. Enfeksiyon olup olmadığı akıntının hemen muayene sırasında mikroskopta muayenesi ile anlaşılır. Smear normalse parça aldırmaya gerek yoktu. Yaktırrmanızı da önermem. Yara zaten akıntı yapmaz. Pek çok kadında vardır. Özetle akıntı ve yara, smear normal olduğu sürece tedavi gerektirmez. Daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, www.drkutaybiberoglu.com, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere ulaşabilirsiniz.
20 Mayıs 2020
AA
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum 🤗 Ben 1 yıl önce mol gebelik şüphesi ile kürtaj oldum o zaman doktorum yarayı fark etmiş her ihtimale karşı patolojide görelim demişti 2sinin de sonucu temiz gelmişti. Mol gebelik değilmiş yani. Çok fazla fitil kullandım acaba onlar rahim ağırına zarar veripte gebeliğe engel teşkil eder mi? Şimdi yine gebelik düşündüğüm için tedirgin oluyorum. Gebelik öncesi alabileceğim tedbirler var mi sizce çok teşekkürler ediyorum. İyi ki varsınız 🤗
21 Mayıs 2020
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Mol, yara, fitilin zarar vermesi konularını unutun. Günde 1 tablet folidoce başlayarak gebeliği deneyin.
21 Mayıs 2020
AA
Çok çok çok teşekkür ediyorum 🤗
22 Mayıs 2020
AA
Doktor bey sanırım hamileyim idrar testi öyle diyor ama ben 4gün önce doktora gitmiştim akıntım ve kaşıntım için exagyn fitil Travazol krem vermişti. 3 adet fitil kullandım. Hamile değilim diye emindim oysaki. Eğer hamile isem bir sorun olurşturur mu bu ilaçlar.
23 Mayıs 2020