Doktorsitesi.com

Ense kalinligi

Der*** Ç***

24 Mayıs 2020
Merhaba doktor bey.tüp bebek pgt yontemiyle hamileyim.12+5de ense kalinligi 1.9 olarak ölçuldu.doktorum bir sorun olmadigini soyledi.ama burun kemigiyle ilgili bir sey soylemedi ben de o heyecanla unuttum.9 yıl sonra hamilelikte ilk kez bu kadar ilerledim.omurgasina filan bakti normal oldugunu soyledi.hareketli bir bebek dedi.fakat eve geldikten sonra burun kemigini kafama taktim.ve 1.9 ense kalinliginin risk oldugunu okudum bazi yerlerde.doktorum pgt yapildigi icin ikili teste gerek duymadi.bu arada yasım 40.1.9 ense kalinligi normal mi sizce?
3 cevap
136 görüntülenme

Cevaplar (3)

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Kadın Hastalıkları ve Doğum
1.9 mm NT hafif kalın ama sınır genelde 2.5 mm olarak kullanılır. Kalbine de bakılmalı . PGT de down bakıldı ise tabii gerek yok
15 Haziran 2020
Pgt de bütun kromozomlara bakıliyor diye biliyorum.umarim bilgi yanlisim yoktur.6 embriyodan sadece 1 tane normal geldi.4aa kalite.16.hafta ultrasonundada bir sıkıntı görmedi doktorum.5 gün önden gidiyormuşuz.20.haftada ayrintili ultrasona girecegim.cevabiniz için cok tesekkur ederim.sanırım 20.haftayı beklemeliyim.
17 Haziran 2020
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Evet yanlışınız çok çünkü öncelikle tek gen hastalıklarının bazıları bakılıyor. Kromozomlar sayılmıyor. Ancak belli göstergeler kullanılarak down sendromu da taranmış olabilir. Nelerin tarandığının size liste olarak verilmiş olması gerekir. Demek ki down taranmış olmalı. Belli hastalıklar taranır. Ama belki bir gün başka de testler gelişebilir. Öyle olur ise bunları ilk olarak PGT ile uğraşan genetikçiler bilir.
23 Haziran 2020
Cok tesekkür ederim cevaplarınız icin.🙏Bu zor süreçte kolaylıklar dilerim.
24 Haziran 2020
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Sağlıklı günler dilerim. Gerçi PGT de size Down aranmış olup olmadığının cevabını vermediniz. Elinizdeki raporda yazması gerekir.
18 Temmuz 2020