Doktorsitesi.com

doğum kontrol hapı kullanırken kanama olması normal mi

SA

Sem*** A***

9 Aralık 2010
Merhaba ben yaklaşık altıbuçuk senedir doğum kontrol hapı kullanıyordum.Yalnızca birbuçuk sene önce 3 ay kadar ara verdim.Sonra tekrar devam ettim.16 gün önce doğum kontrol hapını bıraktım.Şu an hafif şekilde kanamalarım geliyor.Bu kanamalar normal midir?Değilse ne yapmamı önerirsiniz?
2 cevap
560 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Oskar Öğüten
Op. Dr. Oskar Öğüten
Kadın Hastalıkları ve Doğum
hapı yarım mı bıraktınız yoksa hap bittikten sonra ki ay kullanmadığınız halde mi kanama oluyor o zaman estrogen seviyeniz düşmüş olabilir ya da bir gebelik oluşmuş da olabilir Bhcg ve e2 fsh Lh prolaktin baktırmanızı öneririm
11 Aralık 2010
SA
Oskar Bey ben doğum kontrol hapını tamamen bitirdikten sonra bıraktım.Yalnız bitirmeden 3-4 gün önce bir gün hapı kullanmayı unuttum ve ertesi gün iki adet hap yutmuştum ilgisi var mı bilmiyorum.Bir de söylediğiniz gebelik şüphesi bende de oluştu ve gebelik testi aldım negatif çıktı.Son söylediğiniz Bhcg ve e2 fsh Lh prolaktin nedir tam anlayamadım.İlginize teşekkürler.
13 Aralık 2010
Op. Dr. Oskar Öğüten
Op. Dr. Oskar Öğüten
Kadın Hastalıkları ve Doğum
4 LÜ HORMON PROFİLİ DEDİĞİMİZ TESTLERDİR DENGESİZLİK VAR MI BUNU FÖRMEK İÇİN fsh FOLLUKUL STİMULE EDİCİ HORMON Lh YUMURTLATAN HORMON LÜTEİNİZAN HORMON,e2 estradiol ana kadınlık hormonu,prolaktin süt veya stress hormonu
16 Aralık 2010