Doktorsitesi.com

Ben 37 yasinda bekarim. Uterus normalden buyuk, konturleri lobule. Korpus s

MS

Mer*** S***

29 Ocak 2008
Ben 37 yasinda bekarim. Uterus normalden buyuk, konturleri lobule. Korpus solda konturu lobule eden 34 mm. capta hipoekoik subseroz myoma mevcut ve en buyugu 43.6 mm. capta cok sayida hipoekoik nonhomojen kismen endometriuma basi olusturan intramural myoma izlenmekte. Myomatous uteri. Hamilelik oncesi myomlari temizletmem gerekirmis. Gercekten ameliyat olmali miyim, aciliyeti var mi? Myomların dondurulması(Krioterapi) arastirmalari ile ameliyatsiz cozum konusunda gelismeler var mi?
2 cevap
967 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. İsmail Mete İTİL
Prof. Dr. İsmail Mete İTİL
Kadın Hastalıkları ve Doğum
siz ben ce biran önce hamileliği deneyin.eğer geblik oluşmaz ya da düşükle sonuçlanırsa o zaman cerrahi tedavi denenir.cerrahi tedavi dışındakiler yüzgüldürücü değillerdir.cerrahi tedavi de sizde tek bir myom olmadığı ve ileriye dönük yapışıklıklar yapma olasılığı nedeniyle çok uygun değil gibi duruyor.
29 Ocak 2008
MS
Kisa surede gelen cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bu, "myomatous uteri" uremeyi surekli surdurebilen bir rahatsizlik midir? Sebebi nedir? Myomlarin buyumesini onleyebilecek hic bir tedavimiz yok mu henuz? Bir an once hamileligi deneyin derken miyomlarin artma ihtimali ile mi soyluyorsunuz? Yapisiklik olayi her miyom ameliyati sonrasi icin gecerli olan bir sey midir?
2 Şubat 2008
Prof. Dr. İsmail Mete İTİL
Prof. Dr. İsmail Mete İTİL
Kadın Hastalıkları ve Doğum
myomları tamamen küçültecek tedavi dünyada yok.o nedenle ameliyat öneriliyıor.ama ameliyattan sonra yapışıklık oluşması şansı olduğu gibi, çok sayıda myom olduğu için rahimin alınma ihtimali de olabilir.
2 Şubat 2008