Fındık ve cevizin faydaları

Fındık ve Cevizin Faydaları

Fındık ve cevizin  faydaları

Yağlı tohumların en yaygını olan ceviz ve fındıktan bahsedelim biraz, ben de listelerimde ara öğünlere hep yazmaya çalışırım çünkü kendilerinden kat kat büyük içerik ve faydalarını saymakla bitmez.
⏺ E vitamini, çinko, kalsiyum, magnezyumdan zengindir ve doymamış yağlardan olan omega-3 yağ asitlerini içerir.
⏺ Yağ olarak değerlendirdikleri için tam bir enerji kaynağı ve lif bakımından zengin oldukları için bağırsak çalışması düzenlenmesinde önemli etkiye sahiptirler.
⏺ Ceviz, protein oluşturan bir aminoasit olan L arginin içerir. Bu madde sayesinde damar esnekliğinin korunmasına yardımcı olur, pıhtılaşmayı kısmen önleyerek damar çatlamasını engellemektedir.
⏺ BEYNİ ÇALIŞTIRIR
⏺ MEME VE PROSTAT KANSERLERİNDEN KORUNMASINDA YARDIMCI OLUR
⏺TOK TUTAR

Bu makale 18 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Aleyna Süzen

Diyetisyen Aleyna Süzen, 2020 yılında İst. Gelişim Üniversitesinde lisansını 'Probiyotikler ve Karaciğer Hastalıkları' adlı tezi ile tamamlamıştır. 2021 yılında İst. Bahçeşehir Üniversitesinde 'Çocukluk Çağı Obezitesi' konulu tez çalışmasıyla eğitimine devam etmektedir. Çocukluk (adölesan) ve ergenlikte beslenme özel ilgi alanıdır. Aynı zamanda; Morbid Obez ve Duygusal Açlık, Bariatrik Cerrahide Beslenme, İntegratif Beslenme Eğitimi, Diyet ve Vücut İlişkisi, Onkoloji ve Beslenme gibi birçok seminer ve kurslara katılım göstererek eğitimini desteklemiştir. 2018 yılında İst. Medipol üniversitesi metabolik hastalıklar, 2018 yılında klinik beslenme, 2019 yılında Esenyurt Devlet Hastanesinde tecrübelenerek 2019 yılından itibaren kendi kliniği Beautycheck İstanbul'da online ve yüzyüze danışmanlık vermektedir.

Etiketler
Yağlı tohumlar
Dyt. Aleyna Süzen
Dyt. Aleyna Süzen
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube