Çocuk resimleri analizi nedir? ne işe yarar?

Çocuk Resim Analizinin çocukla iletişim kurmada önemi.

Çocuk resimleri analizi nedir? ne işe yarar?

          Çocuk resimleri analizi isminden de anlaşılacağı üzere 2 - 13 yaş arası çocuklar üzerine kullanılan,çocuklar tarafından çizilen resimlerdir.Bu resimler psikolojik testlerle yorumlanarak çocukların ruh sağlığı ile ilgili çıkarımda bulunmayı sağlar.
          Serbest çizimle yapılmış olan resimler,çocukların iç dünyalarını yansıtır.Anne,baba,kardeş ve çevreleri ile ilgili duygularını,kişiler arasındaki ilişkileri resimlere yansıttıkları görülür.Çocukların çizdiği resimlerle zihinsel ve psikolojik gelişim süreçlerini anlamamızı,çocuğu tanımamızı,duygu ve düşünceleri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlar.
          Çocukların kelime haznelerinin ve anlatımlarının yetersiz kaldığı bu noktada resimlerin bize çok yardımı olacaktır ve çocukla iletişim kurmak daha kolay olacaktır.

          Sizde çocuğunuzun resimlerini analiz yaptırmak isterseniz buradayım.

          Sevgiyle kalın...

Bu makale 14 Aralık 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Çocuk Gelişim Gökçen Özden Özvarol

  Uzman Gökçen Özden Özvarol 1984 Karaman doğumludur.Lisans eğitimlerini yüksek başarı ile İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi,Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden tamamlamıştır.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde Yüksek Lisansını,sonrasında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde Pedagojik Formasyon eğitimini başarı ile tamamlamıştır.Bu sürece kadar birçok özel kurumda yönetici olarak görev almıştır.Alanları üzerine eğitimlere katılarak 54 alanda sertifika hak sahibi olmuştur.     Gökçen Özden Özvarol Çocuk & Aile ve Bireysel Danışmanlık merkezinin kurucusu olarak danışan görüşmelerine devam etmektedir,aynı zamanda online danışmanlık hizmeti vermektedir.   ALDIĞI EĞİTİMLER:     .Aile Danışmanlığı     .Cinsel Terapi Uygulayıcı     .NLP Teknikleri Uzmanlığı     .Özel Eğitim     .Disleksi Eğitmenliği     .Montessori Eğitmenliği     .3 ...

Etiketler
Psikolojik destek
Çocuk Gelişim Gökçen Özden Özvarol
Çocuk Gelişim Gökçen Özden Özvarol
Karaman - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube